Hajdinával töltött gombafejek almás lilakáposztával / Buckwheat stuffed mushrooms with apple-cabbage salad

1_b

 

EN

First step is to cook the buckwheat in double amount of water. While it is boiling, I peeled the mushrooms and pull out their stipes. When it is ready, the stipes and the onions should be cut into little pieces. Add them to the boiling buckwheat and cook them together, till it is perfectly cooked. Then take it off the stove and strain the veggies and the buckwheat. Spice the filling and stuff the mushroom heads with it. Put them in the oven for 15 minutes.
For the side dish, I cut the purple cabbage and the apple into thin stripes, then mixed them with the balsamic vinegar and the spices. I added some spring onions as the finishing step. This is a perfect dish before christmas, to prepare your body with some vitamins!
Bon apetit!
Ingredients:
  • 8 mushrooms
  • a cup of buckwhear
  • half of an onion
  • 2 cloves of garlic
  • himalayan salt
  • black pepper
  • savory
  • half of a purple cabbage
  • 1 big golden apple
  • 1 piece og spring onion
  • salt, pepper
  • balsaic vinegar
2_b
HU
Első lépésként megfőzöm a hajdinát, kétszer annyi vízben. Míg fő meghámozom a gomba fejeket és kiszedem a tönkjét, amit félre teszek. Ha végeztem velük, apróra vágom a gomba tönköket és a hagymát, fokhagymát. Ezeket is hozzádobom a hajdinához, és készre főzöm őket együtt. Ha levettem a tűzről, leszűröm és  beletöltöm a gombákba. Kb 15 perc alatt sütőben elkészül,
Köretként a lila káposztát és az almát csíkokra vágtam, majd összekavartam a balzsamecettel és a fűszerekkel. A zöldhagymát a végén adtam hozzá. A karácsonyi időszak előtt jól jön ez a vitaminbomba!
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
  • 25 dkg csiperke
  • kb 10 dkg hajdina
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • himalaya só
  • bors
  • borsikafű
  • 20 dkg lila káposzta
  • 1 nagy golden alma
  • egy szál újhagyma
  • só, bors
  • balzsamecet

Leave a comment