Nutfree vegan cheese dip / A legfinomabb magmentes vegán sajtszósz!

1

EN

This is the easiest and quickest recipe idea ever!  I’ve recently explored the fantastic cheesy flavoured yeast flakes, that is a great alternative for those who are missing cheese. It is also great for pastas or zoodles, instead of parmesan. I was so happy to find it because the vegan cheese recipes made of nuts, seem to be quite complicated and time-consuming so I couldn’t start making nut cheese (yet).

What is very funny about this dip is that when you are ready it has a similar smell like chips sauces. All you have to do is that put some yeast flakes in a little boxl and mix it with a tiny water. Mix it and voilá, the cheese sauce is ready! If you are not happy with the thickness, add some more flakes or use some conjac flour. I served it with boiled corn.

What you need:

  • some yeast flakes
  • water
  • hialayan salt
  • optionally conjac flour

 

0_bHU

Ez a leggyorsabb és legkönnyebb recept ami létezik! Mostanság fedeztem fel a sörélesztő pelyhet, ami nagyszerű alternatíva azoknak akik vegánként hiányolják a sajt ízét. Tésztára, zöldség spirálra is tökéletes rászórva, a parmezánhoz hasonlóan ‘működik’. Nagyon örültem, hogy végre egy olajosmag mentes sajtot tudtam készíteni mert a hagyományos vegán sajt receptekre még nem tudtam magam rávenni, elég bonyolultnak és időigényesnek tűnnek. Ha valaki próbált már készíteni, szívesen várom a tanácsát 🙂

Nagyon vicces, de ha elkészül a sajtszósz hasonló illata van mint a chips mártogatós dipeknek.  Mindössze annyi a dolgod vele, hogy kiöntesz valamennyi sörélesztő pelyhet egy kis tálkába, amihez csak egy icipici vizet töltesz, pont hogy még ne fedje el a pelyheket. Keverd össze és kész is! Ha nem elég sűrű, tegyél hozzá még egy kis pelyhet, vagy egy csipetnyi conjac lisztet. Főtt kukoricával és jalapeno paprikával tálaltam.

Hozzávalók:

  • sörélesztő pehely
  • víz
  • hialayasó
  • szükség szerint conjac liszt

Jó étvágyat!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s