Walnut sauce celery noodles /Diós zellertészta

wpid-4_b.jpg

EN

The combination of walnut and celery is a classic winner one. To make the raw pasta I used spiralizer, instead of that you can make slices with vegetable peeler. For the sauce you need to blend the ingredients with some water. For this hyper healthy dish the ruccola sprouts fit perfectly to make this nutritious pasta more spectacular and spicy.
What you need:

50g walnut soaked for at least an hour
1 piece of garlic
Himalayan salt , majoranna , white pepper
1 dl water
Zest of a half lemon
Half of a noral sized celery

wpid-3.jpg

HU

A zeller és a dió kombinàciója köztudottan nyerő pàros. Ha egy kevés almàt is adunk hozzà máris nyersvegàn waldorf salàta lehet ebből a diópesztós receptből. A szószhoz csak össze kell turmixolni a hozzàvalókat egy kevés vízzel. A zeller tésztàt pedig zöldség spiràlozóval készítem el, deha nincs az sem gond zöldség hàmozóval csíkolat vàghatunk a belőle. Ehhez a hiperegészséges fogàshoz remek kiegészítés a rukkola csíra ami fűszeressègével és làtvànyàval is sokat dob rajta a tàlalàsnàl. Mint a legtöbb nyers étel, ez is úgy a legfinomabb ha hagyjuk egy picit összeérni az ízeket. Amire szükség lesz:

50g dió beàztatva egy óràval előtte
1 gerezd fokhagyma
Himalaja só , fehérbors , majoranna
1 dl víz
Fél citrom leve
Egy normàl méretű zeller fele

Jó étvágyat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s