Layered berry pudding / Réteges bogyósgyümölcs puding

1_bnnEN

This beautiful fruit cream is a fully raw recipe, that can be served as a dessert or even for breakfast as a yogurt. I created it from our organic berries, that I got from my mom. It has black currant, red currant and gooseberry. I used two handful of currants for both layer. The gooseberry is made as a raw jam, not as a cream. For the serving I also added some fruits because I love to find them surprisingly in the delicious cream. There is an other option, to make icecream from this recipe, if you freeze the cream, you already have a perfect fruity icecream! Yum!

What you need to blend for the pudding:

  • 2 handful of red currants with 1-2 dl of coconut or nutmilk, stevia or eritrit, a pinch of konjac flour to make it creamy
  • 2 handful of black currant woth 1-2 dl of coconut or nutmilk, stevia or eritrit, a pinch of konjac flour
  • 2 handful of gooseberries, a little water, stevia and a pinch of konjac flour

Let it rest for an hour before serving!

How do you like it?

2_bb

HU

Ez csodaszép gyümölcskrém recept csakis nyers növényi hozzávalókból készült így szinte minden étrendbe beilleszthető. Desszertként vagy reggeli joghurtként fogyasztható. A saját termesztésű bio bogyós gyümölcseinkből készítettem, ezért mindenképpen főszerepet szántam nekik a receptben. Három félét kaptam anyutól: fekete és piros ribizlit és piszkebogyót. Mindegyik réteghez két marékkal használtam.  A piszkés (vagy egres) réteg nem krémként inkább nyers lekvárként funkcionál. Van egy másik opció erre a receptre, ha fagyit szeretnék csinálni, csak lefagyasztom és ugyanebből a krémből egyszerűen elkészíthető egy másik finomság. Mennyei!

Amit össze kell turmixolni a rétegekhez:

  • 2 marék piros ribizli 1-2 dl of kókusztejjel, vagy magtejjel, stevia vagy eritrit, a puding sűrűséghez pedig egy mokkáskanálnyi konjac liszt
  • 2 marék fekete ribizli 1-2 dl kókusztejjel vagy magtejjel, stevia vagy eritrit, egy csapott mokkáskanálnyi konjac liszt
  • 2 marék piszke, kevés víz csak a turmixoláshoz, stevia és egy csipetnyi konjac liszt

Tálalás előtt mindenképpen hagyd egy órát pihenni!

Hogy ízlik ? 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s