Fresh zoodles with yellow zucchini / Zöldség spagetti zsenge sárga cukkinivel

112


 

EN

Simple solution when the hunger comes 🙂 Spiralize your favourite veggies or slice it with a carrot peeler. For the sauces there are millions of variations. I usually make two kind of: one is the raw sauces mostly based on nuts , spinat or tomato. The second type is made from any steamed vegetables, mostly I use onion, carrot or peas. Nevermind if you don’t have exactly the same ingredients that I wrote here. Be creative and change the recipes to find your own taste!

This time I prepared a raw garlic & tomato sauce. I used a hand blender for it. If the raw garlic is too much for you, my advice is to roast the slices in a pan for some minutes. Then they become crispy like garlic chips!

Ingredients:

  • 1 yellow zucchini + 1 beet for the pasta
  • 1 tomato
  • 2 cloves of garlic
  • himalayan salt, chilli flakes, basil, oregano
  • sprinkle it with spring onion

 

Have a great noodle time!

 

111

 

HU

Szuper megoldás ez a recept mikor rám tör az éhség 🙂 Nagyon gyors és mindig azzal variálható amit épp itthon találok. Ennek a zsenge kis sárga cukkininek nagyon megörültem a hétvégi piacon! Biztos voltam benne hogy egy ilyen szép ress példányt csak is nyersen készítek el. Ha van zöldség spirálozó otthon, az mindent megkönnyít, és szuper alternatíva, ha már unjuk a salátákat. Ám ha nincs, akkor répahámozóval szép csíkokká “hámozható” a cukkini. Ha minden kötél szakad akár reszelővel is lehet próbálkozni. A szószoknál, pedig végtelen variáció készíthető. Én két típust szoktam: az egyik a teljesen nyers zöldségekből álló, ezek többnyire olajos mag , spenót vagy paradicsom alapúak. A másik amikor párolt zöldségeket pürésítek, mint: hagyma, répa, karfiol stb. Mindegyiknél nagyon fontos, hogy jól fűszerezzünk, mivel az adja az egész étel ízesítését!

Most egy paradicsomos szószt készítettem hozzá, amit botmixerrel daráltam darabosra. Ha a fokhagyma túl erőteljes lenne nyersen fogyasztva, akkor egy serpenyőben szoktam megpirítani a szeletkéket, amik nagyon ízletes fokhagyma chips jellegűvé válnak ettől!

Hozzávalók:

  • 1 sárga cukkini + 1 céklagumó a zöldségalaphoz
  • 1 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • himalaya só, bors, oregano, bazsalikom
  • szórjuk meg újhagymával.

 

Jó étvágyat!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s