Easter raw carrot cake/ Húsvéti nyers répatorta

insta1

EN

This 100% raw cake is a really successful experiment for me, the only change that I will try next, is to add grounded flax seed to the basement. This is because it can make it harder and won’t fell apart so easily. So the first layer is made in a chopper. You only have to add the ingredients, without any liquid. I advice you to use real coconut, not desiccated coconut, because this can add a thicker creamy taste. The white cream is made in a blender, you only have to soak the nuts for an hour  before blending.

Ingredients/ carrot layer:

  • 3 carrots
  • 10-12 organic dates (unsugared)
  • 1/4 cocnut
  • 50 g hazelnut
  • 10 g chia seed
  • 10 g puffed amaranth
  • cinnamon, ginger
  • + before pourring the mousse on this layer, I sprinkled it with some cocoa powder

/cashew mousse

  • 1/4 coconut
  • juice of 1 clementine/orange
  • 40 g cashew
  • 4 organic dates
  • cinnamon
  • some water / chia seed to create the appropriate texture

 

Happy Easter Holiday!

insta23

 

HU

Nagyon jól sikerült ez a 100%-ig nyers répatorta kísérletem, az egyetlen amit legközelebb változtatok, hogy őrölt lenmagot adok majd a répás alsó réteghez, így könnyebben kezelhető lesz és nem esik szét olyan könnyen. ( a lenmag megszívja magát nedvességgel ezért “tojásként” is használható a nyers konyhában) Az elkészítés két részből áll, elsőként egy aprító gépben kell az alsó rész hozzávalóit alaposan elegyíteni. A fehér krémes réteget pedig turmixolással készült. Ehhez csak kb 1 órával előtte be kell áztatni a magvakat.

Hozzávalók :

 

  • 3 répa
  • 10-12 organic datolya
  • 1/4 kókusz
  • 50 g törökmogyoró
  • 10 g chiamag
  • 10 g puffasztott amarántmag
  • gyömbér, fahéj
  • + mielőtt rákentem a kesudióhabot, megszórtam kakaóporral

/Kesudió hab

  • 1/4 kókuszdió
  • 1 narancs vagy mandarin leve
  • 40 g kesudió
  • 4 organic datolya
  • fahéj
  • kevés víz vagy ha túl folyós akkor chia mag az állag korigálásához

 

Kellemes ünnepeket!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s