Purple raw sushi / Lila zöldség szusi

 

sushi

 

EN    (MAGYAR VERZIÓ LEJJEBB!)

From today, my blog is bilingual, cause I ‘ve seen so many visitors from other countries. So always the english comes first, than lower the hungarian description.I hope you will like it ! So, this recpie came into my mind  when my fridge was almost empty. I had purple cabbage and nori, so it was obvious what to do. 😀 I still have some work to do on my sushi rolling technique, sorry for that, I tried to make it less visible on the photo…

But finally the recipe! First I chopped the half of the cabbage with himalayan salt and rice vinegar (just a little is needed) then I put it on the nori, preparing it for filling. I found here some dried shitake so I poured on water for a few minutes to have it rehydrated. I also cutted carrots and cucumber into little sticks. Then placed them on the nori and just roll it! This is a simple but interesting recipe, quick and totally raw! If you have already tried it, please share your experiences. Have a colorful day!

what you will need:
1/2 purple cabbage
some carrot & cucumber
4-5 (dried )shitake
2-3 nori paper
rice vinegar
salt
optional: soy sauce, wasabi, ginger

 

szushilila

 

HUN:  LILA SUSHI

Mostantól kétnyelvű lesz a blog, a magyar változatot az angol után találhatjátok!

Ez a recept nem túl bonyolult, hiszen akkor született, mikor majdnem üres volt a hűtőm csak lila káposzta és algalapom volt, jobb híján. Teljesen nyers ,gluténmentes, vegán és paleo étrendbe is beilleszthető. Elkészítése a következő:

A káposztát aprítógépben összevágom kevés sóval és rizsecettel – csak annyival, hogy ne legyen túl vizes az állaga mert akkor átáztatja a nori lapot. Ezt ráfektetem az algalapra majd a töltelékeket is rásorakoztatom. Én most répából és uborkából vágtam vékony pálcikákat, és szárított shitakét is tettem bele. Ehhez először be kellett áztatni kis vízbe, hogy megszívja magát, és utána lehet felhasználni. Ezek után már csak fel kell tekerni! Még mindig nem profi a technikám, meg kell hagyni, a hagyományos rizses szusikat egyszerűbb is szépre formázni, de szerintem megér ennyi nehézséget. Kíváncsian várom a tapasztalatokat, javaslatokat, remélem tetszik!

Amire szükséged lesz:

1/2 lila káposzta
kevés répa és uborka
szárított shitake gomba kb 5-6 darab
rizsecet
himalaya só
2-3 norilap
tálaláshoz: szója szósz, wasabi, gyömbér

Follow on Bloglovin

Advertisements

2 thoughts on “Purple raw sushi / Lila zöldség szusi

  1. mind your technique when you cut the rolls. with a big, very sharp knife cut them with just one sure move. hold the roll on both sides while you pull the knife down and backwards a bit.
    btw i’m gonna try it, looks delicious 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s