Epres karfiolkrém kókuszos chia puddinggal

IMG_20140405_083837

Legújabb kísérletezéseim a karfiollal történnek. Olvastam egy csokis sütemény receptet ahol karfiol is szerepelt az összetevők között, ekkor jött az ötlet, hogy használjak a karfiolt édességekhez is. A karfiolt a nyers konyha is használja, de nekem nem kedvencem nyersen, ezért mindenképp meg kell főzni ha ezt a receptet készítem el. Viszont nagyon jó krémes állagot ad a smothieknak, mousseoknak. Megfelelő ízesítéssel nem is lehet rájönni, hogy alapként karfiolt használtam.

A chia pudingról, írok hamarosan egy önálló posztot, mert ez egy hihetetlenül érdekes dolog. A lényege, hogy az azték zsálya mag= chia mag megszívja magát bármilyen folyadékkal amibe áztatjuk, és emellett nagyon sok előnyös tulajdonsággal is bír. Egy éjszakára beteszem egy kis tálkába, valamilyen növényi tejjel, és másnap már csak be kell ízesíteni ami teljesen szabadon történhet hiszen a chia pudding egy teljesen semleges ízű alap.

Hozzávalók/ epres karfiolkrém:

1 banán

15 dkg karfiol-főzve

5 szem szamóca

méz ,stevia vagy nyírfacukor

1 dl kókusztejjel vagy más növényi tejjel össze kell turmixolni minden hozzávalót.

Hozzávalók / Kókuszos chia pudding

kb 15 g chia mag

1,5 dl kókusztej – házilag készítettem

stevia,méz vagy nyírfacukor

kevés kókuszreszelék

Jó étvágyat !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s