Céklaspagetti spenótpestóval

céklaspagetti

 

Nemrég kaptam egy várva-várt zöldségspirálozót (Lurch) azóta szinte el sem tudom pakolni a konyhapultról mert napi szinten használom. Nagyon ajánlom a nyers és vegán étrend rajongóknak hiszen sokkal változatosabbá tehetjük vele az étkezésünket. A cékla az egyik kedvencem, nem csak a csodás színe miatt, de meglepően más íze lesz mintha csak meghámoznánk és elrágcsálnánk. Ezért talán furcsának is tűnhet például a cukkinispagetti hogy nincs megfőzve/sütve, de hihetetlen hogy ha a spirálozóval készítjük el, valahogy teljesen más lesz a hatás nincs az az érzés hogy ez “nyers” és meg kellene főzni. Sok különböző mártással szoktam kombinálni, aki nem radikális “nyersevő” persze az is becsempészhet több zöldséget az étrendjébe és elkészítheti akár tejszínes mártással, reszelt sajttal is, elsőre lehet ilyesmivel is próbálkozni, biztosan nagyon finom úgy is.

Tehát úgy készül a céklatészta, hogy először lefaragok egy közepes méretű nyers céklát a spirálozóval, majd külön tálban összeturmixolom a spenótos pestó hozzávalóit, és ha ezt összeforgattam a “tésztával” egy salátával kibélelt tálba helyezem. A pestó hozzávalói a következők:

 

2 marék spenótlevél, vagy porciózott mélyhűtött spenótból 3-4 kis golyó kiolvasztva

2 marék mogyoró, lehet pörkölve is vagy anélkül ( javaslom hogy ha pirítva szeretnénk inkább magunk pörköljük meg egy száraz serpenyőben)

só bors majoranna chilipelyhek

1 gerezd fokhagyma

 

Ha ez túl kevés lenne a tészta mennyiséghez, kókuszolajon dinsztelt hagymát is szoktam hozzáadni kb. egy egész fej hagymából.

 

Jó étvágyat !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s