Zöldség sushi

 

100 % zöldség szushi

 

Első bejegyzésként egy szabadon variálható nyers receptet választottam. Az én sushim csak nyers zöldségekből és tökmag pestóból áll-ez készülhet bármilyen más olajos magból is. Egyszerűen felvágtam a hozzávalókat csíkokra és kisebb darabokra, utána pedig ahogy a sushit is kell, rásorakoztatom és beletekerem őket az algalapba. Profibbaknak biztosan sikerül ennél szebben is, én másodszor próbálkoztam vele. A zöldségek teljesen szabadon válaszhatóak, általában megteszi ami épp otthon van. Az én hozzávalóim most ezek voltak:

 

1 sárgarépa

1/2 avokádó

1 paradicsom

pár levél jégsaláta

ruccola

brokkolicsíra

uborka

 

A tökmagpestohoz csak össze kell turmixolni:

 

két marék tökmagot, pirítva – szerintem úgy finomabb

1-2 gerezd fokhagymát

himalája só, bors, chili pelyhek

kevés víz

 

 

 

Remélem ízlik!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s